The Notebook

Η οργάνωση του γάμου είναι ένα πολύ όμορφο ταξίδι. Εμείς θα σας βοηθήσουμε να το κάνετε διασκεδαστικό από την αρχή μέχρι το τέλος. Μέσα από τα άρθρα μας κοιτάμε να καλύψουμε όλες τις διαδικασίες του γάμου με συμβουλές και διάφορα tips.

 

Ταξίδι

Μήνας του μέλιτος: 10 συμβουλές για να σχεδιάσετε το ταξίδι μιας ζωής!

weddingpaths.com

Ο μήνας του μέλιτος είναι μια αναγκαία ανάπαυλα μετά από μήνες προετοιμασίας γάμου. Για πολλά ζευγάρια, είναι επίσης το ταξίδι μιας ζωής - το πρώτο μακρύ, εξωτικό ταξίδι που θα κάνετε μαζί. Αν και ακούγεται ουράνιο, ο σχεδιασμός του μήνα του μέλιτος μπορεί να δημιουργήσει άγχος… Μιλήσαμε με ταξιδιωτικούς εμπειρογνώμονες και συγκεντρώσαμε τις αναγκαίες πληροφορίες σχετικά με το πώς να σχεδιάσετε ένα μήνα του μέλιτος που έχει χαμηλό άγχος και μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων!

 

1. Ξεκινήστε νωρίς για να πάρετε τις καλύτερες τιμές

Αναρωτιέστε πότε να κλείσετε ένα μήνα του μέλιτος; Η ιδανική στιγμή για να κλείσετε το μήνα του μέλιτος σας είναι έξι έως οκτώ μήνες πριν, ειδικά αν σχεδιάζετε να ταξιδέψετε σε ένα συγκεκριμένο θέρετρο, καθώς τα πολυτελή δωμάτια κάνουν κράτηση νωρίς.

 

2. Οργανώστε το μαζί

Πολύ συχνά, εάν ένας από τους δύο συζύγους  χειρίζεται τον προγραμματισμό, καταλήγετε σε ένα ταξίδι που είναι πιο προσαρμοσμένο στις επιθυμίες του. Για να μην υπάρξουν μελλοντικές διαφωνίες και γκρίνια καλό θα ήταν η οργάνωση για το ταξίδι του μέλιτος να είναι μια κοινή προσπάθεια.

 

3. Μην αντιγράφετε το μήνα του μέλιτος κάποιου άλλου

Ο προγραμματισμός του γάμου μπορεί να είναι τόσο συντριπτικός που είναι δελεαστικό να αντιγράψετε απλώς το ταξίδι που έκανε πέρσι η ξαδέρφη σου με τον άντρα της. Οι φίλοι σας ίσως έχουν αγαπήσει ένα ήρεμο all-inclusive θέρετρο, αλλά εσείς σε αυτό το ταξίδι  ίσως να θελήσετε κάτι πιο περιπετειώδες!  Είναι φυσικό να ζητάτε συμβουλές από τους φίλους και την οικογένειά σας , αλλά μην κάνετε το λάθος να αντιγράψετε κάθε τους βήμα. Αυτό είναι το δικό σας μεγάλο ταξίδι, προσαρμόστε το σε εσάς και το ταίρι σας.

 

4. Να είστε ξεκάθαροι για το τι θέλετε

Όταν σκέφτεστε "εξωτικό προορισμό", σημαίνει αυτό ένα πολυτελές θέρετρο σε ένα νησί φημισμένο για τη φυσική του ομορφιά; Ή το ορίζετε ως μια μακρινή ξένη χώρα όπου δεν μιλάτε τη γλώσσα; Η διαφορά ανάμεσα στο "χαλαρωτικό" και το "βαρετό" δεν είναι πάντα ξεκάθαρη. Μιλήστε με τον αρραβωνιαστικό σας και καταλάβετε τι επιθυμείτε και οι δύο. Ένας καλός ταξιδιωτικός πράκτορας θα γνωρίζει τις σωστές ερωτήσεις για να βρείτε ακριβώς αυτό που ψάχνετε.

 

5. Μην βασίζεστε πλήρως στην έρευνα στο διαδίκτυο

Ξεκινώντας τον προγραμματισμό του μήνα του μέλιτος μια αναζήτηση Google είναι τέλεια, αλλά μη βασίζεστε μόνο σε αυτό. Ορισμένες φορές τα σχόλια μπορούν να δημιουργήσουν μια εικόνα που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και είναι καλύτερο να εξετάσετε προσεκτικά τον ιδανικό προορισμό σας, μιλώντας με κάποιον που έχει πάει εκεί και / ή έναν ταξιδιωτικό πράκτορα.

 

6. Επισκεφτείτε ένα ταξιδιωτικό γραφείο

Αν θέλετε επιπλέον σχεδιασμό καθοδήγησης μήνα του μέλιτος σας επισκεφτείτε ένα ταξιδιωτικό γραφείο όπου θα σας δώσουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με deals και εκπτώσεις καθώς διατηρούν συνεργασίες με τους ξενοδόχους, κάτι που μπορεί μερικές φορές να σημαίνει ένα δωμάτιο που είναι ξαφνικά διαθέσιμο σε ένα πεντάστερο ξενοδοχείο!

 

7. Ορίστε τον  προϋπολογισμό για το μήνα του μέλιτος

Τα γαμήλια ταξίδια είναι ακριβά, και το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να ξεφύγετε από τον προϋπολογισμό σας. Οργανώστε το προσεκτικά και βεβαιωθείτε για λεπτομέρειες όπως για παράδειγμα, εάν πηγαίνετε σε ένα απομακρυσμένο νησί , η τιμή του ξενοδοχείου σας περιλαμβάνει μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο;

 

8. Δε χρειάζεται να φύγετε για τοταξίδι του μέλιτος σας αμέσως

Αυτό συμβαίνει στις ταινίες: Το ευτυχές ζευγάρι φεύγει από τη δεξίωση επιπλέει κατευθείαν στο αεροδρόμιο για το μήνα του μέλιτος. Αλλά οι επαγγελματίες συμβουλεύουν να δώσετε στον εαυτό σας κάποιο χρόνο για να πάρετε μια ανάσα ανάμεσα στην τελετή και το μεγάλο ταξίδι. Σίγουρα τη νύχτα του γάμου θα έχετε πιεί και θα είστε εξαντλημένοι, οπότε δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία να ξεκουραστείτε.

 

9. Συνδυάστε την περιπέτεια με τη χαλάρωση

Για τα περισσότερα ζευγάρια, ένας συνδυασμός περιπέτειας και χαλάρωσης κάνει το τέλειο μήνα του μέλιτος. Μπορεί να θελήσετε να εξερευνήσετε νέες εκτάσεις και να συμμετάσχετε μαζί σε συναρπαστικές δραστηριότητες, είτε πρόκειται για πεζοπορία με πόνυ μέσα σε τροπικό δάσος είτε για εξερεύνηση στο Παρίσι με τα πόδια. Αλλά θα χρειαστείτε επίσης χρόνο για να γεμίσετε τις μπαταρίες σας πριν επιστρέψετε στην καθημερινότητα…

 

10. Οργανώστε εκπλήξεις

Παρόλο που είναι υπέροχο να δουλεύετε δίπλα-δίπλα με το ταίρι σας για να σχεδιάσετε το μήνα του μέλιτος, προσπαθήστε να προγραμματίσετε μερικές εκπλήξεις γι 'αυτό και εκεί! Κλείστε ραντεβού για μασάζ  ζευγαριού  ή προγραμματίστε ένα ρομαντικό δείπνο για να προσθέσετε λίγο ενθουσιασμό στις διακοπές σας.