The Notebook

Η οργάνωση του γάμου είναι ένα πολύ όμορφο ταξίδι. Εμείς θα σας βοηθήσουμε να το κάνετε διασκεδαστικό από την αρχή μέχρι το τέλος. Μέσα από τα άρθρα μας κοιτάμε να καλύψουμε όλες τις διαδικασίες του γάμου με συμβουλές και διάφορα tips.

 

Gifts

Πως αντιμετωπίζουμε τους καλεσμένους χωρίς δώρο;

weddingpaths.com

Πως αντιμετωπίζουμε τους καλεσμένους χωρίς δώρο;

Είναι “λιγάκι” αδύνατο να μαντέψετε τι μπορεί να συμβεί κατά τη διάρκεια του γάμου σας. Εκεί που έχετε σχεδιάσει τα πάντα, μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια, μπορεί να γίνει κάτι το οποίο να σας εκπλήξει! Το φαγητό δεν θα είναι έτσι όπως το είχατε συμφωνήσει και το περιμένατε, ο dj θα παίξει τραγούδια που δεν υπήρχαν στη λίστα που του δώσατε, κλπ. Συμβαίνουν αυτά! Δεν έχετε να κάνετε τίποτα άλλο παρά να τα παραβλέψετε για να μην χαλάσετε την ωραία σας διάθεση. Αυτό που μπορεί όμως να προκαλέσει την μεγαλύτερη έκπληξη είναι οι καλεσμένοι που δεν σας προσφέρουν δώρο.

Αυτό οδηγεί στο να αναρωτηθείτε: Τι να κάνετε και πώς να αντιδράσετε στην περίπτωση που δεν υπάρχει γαμήλιο δώρο;

Ας ξεκαθαρίσουμε αρχικά ότι δεν συμφωνούμε με το γεγονός ότι ένα δώρο αποτελεί προϋπόθεση για να συμμετάσχει κάποιος σε ένα γάμο. Οι καλεσμένοι σας ξοδεύουν χρόνο και χρήμα για να σας τιμήσουν με την παρουσία τους και πρέπει να είστε ευγνώμονες ακόμη και με αυτό! Τώρα, από την δική τους πλευρά, είναι μία “παραδοσιακή” κίνηση, ειδικά όταν γνωρίζουν ότι οι νεόνυμφοι έχουν ξοδέψει πολλά από τον προϋπολογισμό τους για να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι.

Βέβαια υπάρχει χρόνος και μετά το γάμο να λάβετε τα γαμήλια δώρα από τα άτομα που παραβρέθηκαν στη χαρά σας, αλλά συμβαίνει στην πραγματικότητα κάτι τέτοιο; Θυμούνται να το κάνουν πράξη; Κι όμως, σε πολλές περιπτώσεις έχει συμβεί αρκετά μεγάλο ποσοστό επισκεπτών να μην προσφέρει τίποτα και αυτό γεννά το ερώτημα… πότε σταμάτησαν οι άνθρωποι να πηγαίνουν σε γάμους με… άδεια χέρια; Και τι μπορείτε να κάνετε γι αυτό;

Η απάντηση είναι απλή… “τίποτα”! Είναι λιγάκι περίεργο να σκέφτεστε κάτι τέτοιο και να σας στοιχειώνει αυτή η ιδέα. Φυσικά, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ρωτήσετε κάποιον αν σκοπεύει να σας προσφέρει ένα δώρο. Θα φανείτε μίζεροι και αγενής. Ένας πιο αριστοκρατικός τρόπος είναι να τον ευχαριστήσετε που παραβρέθηκε στη χαρά σας. Κάτι τέτοιο θα “χτυπήσει” τα απαραίτητα… καμπανάκια υπενθύμισης! Εάν έτσι κι αλλιώς δεν σκόπευε να κάνει μία τέτοια χειρονομία, είναι απλά μία ευγενική κίνηση από μέρους σας. Βέβαια, λογικό είναι να μπείτε σε διάφορες σκέψεις, όπως αν η φιλία σας δεν σημαίνει κάτι σημαντικό από την αντίθετη πλευρά και άλλα τέτοια, αλλά σίγουρα δεν θα αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις ένας καλεσμένος χωρίς δώρο.

Υπάρχει όμως και ακόμη μία περίπτωση να εξετάσετε σχετικά με τη απουσία δώρων. Μπορεί απλά να έχουν χαθεί! Στους γάμους επικρατεί πάντα ένας μικρός πανικός, οπότε κάτι τέτοιο είναι απόλυτα φυσιολογικό. Δεν έχει καμία σημασία το πόσο οργανωμένοι είστε εκείνη την ημέρα. Να έχετε στο νου σας ότι λόγω των πολλών πραγμάτων που συμβαίνουν ταυτόχρονα, μπορεί μερικά πράγματα να χαθούν ή να παραληφθούν, ακόμη και να κλαπούν! Αυτή θα είναι στην πραγματικότητα μία από τις πιο ατυχής στιγμές γιατί εσείς θα πιστεύετε ότι ο συγκεκριμένος καλεσμένος δεν σας πρόσφερε κάποιο δώρο αλλά και εκείνος θα είναι δυσαρεστημένος γιατί δεν θα τον ευχαριστήσετε για την χειρονομία του.

Η συμβουλή που προτείνουμε ως καλύτερη είναι… ξεχάστε το! Και τι έγινε που κάποιος δεν σας έφερε γαμήλιο δώρο; Σε καμία περίπτωση μην φερθείτε εκδικητικά κάνοντας το ίδιο σε τυχόν αντίστοιχο γάμο. Κάτι τέτοιο σίγουρα δεν θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα. Πρέπει να καταλάβετε ότι οι γάμοι δεν είναι απαραίτητα ένα γεγονός για να λάβετε δώρα, αλλά για να μοιραστείτε τη χαρά σας με τα αγαπημένα σας πρόσωπα!