The Notebook

Η οργάνωση του γάμου είναι ένα πολύ όμορφο ταξίδι. Εμείς θα σας βοηθήσουμε να το κάνετε διασκεδαστικό από την αρχή μέχρι το τέλος. Μέσα από τα άρθρα μας κοιτάμε να καλύψουμε όλες τις διαδικασίες του γάμου με συμβουλές και διάφορα tips.

 

Tips

Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν προχωρήσετε σε έναν αρραβώνα- γάμο (μέρος 1ο)

weddingpaths.com

Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν προχωρήσετε σε έναν αρραβώνα- γάμο (μέρος 1ο)

 

Αν είστε σε μία σοβαρή σχέση και υποψιάζεστε ότι μπορεί να είστε ο επικεφαλής στη σχέση, υπάρχουν μερικές ερωτήσεις που μπορείτε να ζητήσετε από τον σύντροφο σας να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε εάν είστε και οι δύο έτοιμοι να προχωρήσετε ως ζευγάρι. Αλλά πριν το συζητήσετε, υπάρχουν και πολλά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τον εαυτό σας προτού δεσμευθείτε για την υπόλοιπη  ζωή σας με αυτό τον άνθρωπο. Η κατανόηση των προσωπικών σας αναγκών, οι οικονομικές σας συνήθειες, οι σκέψεις σας για τον οικογενειακό προγραμματισμό, είναι μόνο τα πρώτα βήματα προς την εξεύρεση ενός ευτυχισμένου και υγιούς γάμου.

Σκέφτεστε ότι είστε έτοιμοι να αρραβωνιαστείτε; Διαβάστε πιο κάτω τι πρέπει πρώτα να γνωρίζετε για τον εαυτό σας.

Η γλώσσα της αγάπης

Η γλώσσα της αγάπης, το πως θέλετε να εκφράζετε και να λαμβάνετε την αγάπη, είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τον εαυτό σας. Ο προσδιορισμός αυτής μπορεί να είναι μία συνολική αλλαγή μέσα σε μία σχέση, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν σκέφτεστε να αρραβωνιαστείτε στο άμεσο μέλλον. Υπάρχουν πέντε γλώσσες αγάπης: οι λέξεις επιβεβαίωσης, οι πράξεις, η προσφορά δώρων, ο ποιοτικός χρόνος και η φυσική επαφή και η σημασία αυτών είναι διαφορετική για όλους. Η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο αναζητάτε την αγάπη θα σας βοηθήσει να σταθεροποιήσετε τις κύριες ανάγκες σας, τις οποίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στη συνέχεια στον σύντροφο σας. Για παράδειγμα, αν αναζητάτε πράξεις, θα πρέπει να διευκρινίσετε στο μελλοντικό σας σύζυγο ότι η βοήθεια με τις δουλειές του σπιτιού ή οτιδήποτε άλλο, είναι ο καλύτερος τρόπος να σας κάνει να τον αγαπήσετε ακόμη πιο πολύ. Είναι επίσης μία εξαιρετική ιδέα να μάθετε ποιές είναι οι επιθυμίες του συντρόφου σας σε σχέση με την αγάπη, έτσι ώστε, αγκαλιάζοντας τις ανάγκες του να σας βοηθήσει να γίνετε καλύτεροι μακροπρόθεσμα.

Οι συνήθειες δαπανών σας

Η διατήρηση μιας υγιούς ισορροπίας των δαπανών και της αποταμίευσης είναι πολύ σημαντική, αλλά μπορεί να γίνει και ένα θέμα προς συζήτηση μεταξύ σας. Πριν αρχίσετε να ασχολείστε εκτενέστερα, είναι έξυπνο να ρίξετε μία πιο προσεκτική ματιά στις συνήθειες των δαπανών σας και σε οποιουσδήποτε τομείς θα μπορούσατε ενδεχομένως να βελτιώσετε την οικονομική σας υγεία. Εάν έχετε μία τάση να ξεφεύγετε, θα θελήσετε να εξετάσετε πως ο προϋπολογισμός για έναν γάμο μπορεί να επηρεάσει τα καθημερινά σας έξοδα. Είναι επίσης σημαντικό να σκεφτείτε τους στόχους εξοικονόμησης και την προσέγγιση σας στα χρήματα. Είστε άνετοι να ζείτε με ένα λογαριασμό έκτακτης ανάγκης, ή είστε ο τύπος του ατόμου που αισθάνεται πιο ασφαλής όταν έχει αρκετά μεγάλο ποσό στην αποταμίευση. Καθώς εσείς και ο σύντροφος σας σχεδιάζετε να συγχωνεύσετε τα οικονομικά και να ξεκινήσετε το μέλλον σας μαζί, ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνεστε τα οικονομικά είναι μόνο ένα από τα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τον εαυτό σας, δεδομένου ότι θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην πορεία της ζωής σας.

Πως χειρίζεστε τα συναισθήματα και το άγχος

Η αμφισβήτηση και η διαφωνία μεταξύ σας είναι αναπόφευκτα στοιχεία που περιλαμβάνει ένας γάμος και με το πέρασμα του χρόνου αυτά μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν τη σχέση σας να αναπτυχθεί. Αλλά για να έχετε τα πιο εποικοδομητικά επιχειρήματα με τον μελλοντικό σύζυγο σας, είναι σοφό να γνωρίζετε ποιά είναι αυτά που σας προκαλούν άσχημα συναισθηματικά και τι χρειάζεται ώστε να χειριστείτε την κατάσταση με τον δικό σας τρόπο. Ίσως να είστε ο τύπος του ατόμου που χειρίζεται τις συγκρούσεις με ειρήνη και απομόνωση και όχι με την αλλαγή παραστάσεων ή ίσως επιθυμείτε επιπλέον προσοχή και φροντίδα από το ταίρι σας, βοηθώντας σας να αισθανθείτε καλύτερα. Από την άλλη πλευρά, ίσως να αντιμετωπίζετε τις περίεργες καταστάσεις με το να είστε αυθόρμητοι και να κάνετε πράγματα χωρίς δεύτερη σκέψη. Είτε έτσι είτε αλλιώς, αν αναγνωρίσετε αυτά τα χαρακτηριστικά για τον εαυτό σας, θα είναι ευκολότερο να γίνουν κατανοητές οι ανάγκες σας από τον σύντροφο σας, σε μία προσπάθεια καλύτερης κατανόησης μεταξύ σας.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

WeddingPaths team