The Notebook

Η οργάνωση του γάμου είναι ένα πολύ όμορφο ταξίδι. Εμείς θα σας βοηθήσουμε να το κάνετε διασκεδαστικό από την αρχή μέχρι το τέλος. Μέσα από τα άρθρα μας κοιτάμε να καλύψουμε όλες τις διαδικασίες του γάμου με συμβουλές και διάφορα tips.

 

Οργάνωση

8 τρόποι να περιορίσετε τον προϋπολογισμό σας

weddingpaths.com

8 τρόποι να περιορίσετε τον προϋπολογισμό σας

Ο προγραμματισμός ενός γάμου είναι μία αρκετά δύσκολη διαδικασία και ειδικά στο αρχικό κομμάτι που έχει να κάνει με τον ορισμό του προϋπολογισμού. Πρέπει να σκεφτείτε και να συζητήσετε σε ποια πράγματα θα δώσετε μεγαλύτερη έμφαση, ποια είναι απαραίτητο να γίνουν και τι είναι δευτερεύον. Επίσης είναι καλό να βρείτε τρόπους για εξοικονόμηση όσων περισσότερων χρημάτων μπορείτε. Είμαστε εδώ για να σαε δώσουμε τις απαραίτητες συμβουλές ώστε να γίνουν όλα έτσι όπως τα θέλετε αλλά ταυτόχρονα να μην επιβαρυνθείτε πολύ με τα έξοδά σας.

Αν είστε έτοιμοι για τον τέλειο γάμο αλλά με έναν χαμηλότερο προϋπολογισμό, διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο οποίο θα βρείτε τις συμβουλές για να το πετύχετε.

 

Ένα δικό σας κοκτέιλ

Μπορείτε να σερβίρετε στους καλεσμένους ένα δική σας εφεύρεσης, σε συνεργασία με τον ειδικό, κοκτέιλ και να αρκεστείτε σε αυτή την επιλογή. Μην προτιμήσετε την μεγάλη γκάμα ποτών τα οποία στο τέλος δεν καταναλώνονται. Είναι πιο ωραίο σαν εικόνα μία δική σας επιλογή ως ποτό γιατί βάζετε στοιχεία του εαυτού σας και των προτιμήσεών σας.

Περιορίστε το αλκοόλ

Αν δεν προτιμάτε ένα κοκτέιλ τότε μπορείτε να περιορίσετε ξανά την γκάμα των ποτών σε μπύρα ή κρασί. Είναι επιλογές που αρέσουν σε αρκετά μεγάλο ποσοστό ατόμων και καλύπτουν αρκετό κόσμο. Μπορείτε να προσφέρετε είτε χύμα είτε συσκευασμένα μπουκάλια. Ρωτήστε το κατάστημα που θα τα προμηθευτείτε αν μπορεί να γίνει καλύτερη τιμή σε αγορά μεγάλου πακέτου. Ίσως μπορέσετε να επωφεληθείτε μία προσφορά.

Σκεφτείτε αντί για βραδινή ώρα, μεσημεριανή

Η επιλογή της μεσημεριανής ώρας και ενός γαμήλιου brunch ή μεσημεριανού γεύματος είναι λιγότερο δαπανηρή, πιο ιδιαίτερη σαν πρόταση και με μικρότερη κατανάλωση φαγητού και ποτού.

Αγοράστε τοπικά προϊόντα

Κάντε τις σωστές αγορές τροφίμων οι οποίες δεν είναι άλλες από τοπικά προϊόντα αλλά κυρίως φρέσκα και εποχιακά. Αυτά είναι συνήθως πιο οικονομικά σε σύγκριση με τα υπόλοιπα αλλά και τα πιο νόστιμα.

Εναλλακτική επιλογή

Αν ο γάμος σας γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο, αντί να οργανώσετε το γλέντι του γάμου σας σε μία μεγάλη και επίσημη αίθουσα όπου θα υπάρχουν αρκετοί σερβιτόροι και μία γενική επισημότητα, μπορείτε να το κάνετε λίγο διαφορετικά και πιο… οικονομικά. Βρείτε έναν χώρο, διαμορφώστε τον όπως εσείς θέλετε και κάντε ένα μεγάλο τραπέζι, λίγο πιο οικογενειακό και άνετο , δημιουργώντας ένα ζεστό κλίμα. Με τη συγκεκριμένη ιδέα οι καλεσμένοι σερβίρονται μόνοι τους και επικρατεί ένα όμορφο και φιλικό περιβάλλον.

Κέικ αντί για γαμήλια τούρτα

Αν σας άρεσε σαν ιδέα αυτή του μεσημεριανού τραπεζιού ή brunch τότε ταιριάξτε και το στυλ της γαμήλιας τούρτας επιλέγοντας ένα νόστιμο κέικ. Μπορείτε να συμπεριλάβετε πολλές γεύσεις για να καλυφθούν όλα τα διατροφικά γούστα.

Ένα ποτήρι σαμπάνιας

Επιλέξτε τον δρόμο της λιτότητας και της ουσίας. Ένα ποτήρι σαμπάνια ώστε να σας ευχηθούν την κατάλληλη στιγμή “να ζήσετε” είναι το ιδανικό. Οι γεμάτες υπερβολή κινήσεις με τα μπουκάλια σαμπάνιας να καταναλώνονται άσκοπα δεν είναι και ότι καλύτερο για τον προϋπολογισμό σας αν θέλετε να τον κρατήσετε σε χαμηλά επίπεδα.

Λουλούδια εποχής

Όπως και με το φαγητό έτσι και με τα λουλούδια, τα πιο οικονομικά είναι εκείνα της εποχής που θα γίνει ο γάμος. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι λιγότερο εντυπωσιακά. Ίσα ίσα που συμβαίνει το αντίθετο γιατί είναι πιο φρέσκα και μυρωδάτα σε σχέση με άλλα που είτε δεν είναι της συγκεκριμένης περιόδου είτε είναι από άλλο μέρος.

WeddingPaths team