The Notebook

Η οργάνωση του γάμου είναι ένα πολύ όμορφο ταξίδι. Εμείς θα σας βοηθήσουμε να το κάνετε διασκεδαστικό από την αρχή μέχρι το τέλος. Μέσα από τα άρθρα μας κοιτάμε να καλύψουμε όλες τις διαδικασίες του γάμου με συμβουλές και διάφορα tips.

 

Ταξίδι

6 tips προετοιμασίας για ένα μακρινό ταξίδι του μέλιτος

weddingpaths.com

6 tips προετοιμασίας για ένα μακρινό ταξίδι του μέλιτος

Είστε στο στάδιο αναζήτησης ταξιδιωτικού προορισμού για το μήνα του μέλιτος και συγκεκριμένα αρκετά μακριά από τη χώρα σας, ακόμη και σε κάποιο εξωτικό μέρος; Αν ναι, τότε δύο είναι τα συναισθήματα που ίσως νιώθετε αυτό το διάστημα. Αρχικά ο ενθουσιασμός για αυτό που πρόκειται να συμβεί και έπειτα το ερώτημα… πως προετοιμάζομαι για ένα τόσο μακρινό ταξίδι; Ειδικά η πτήση ανήκει σε αυτές που είναι πάνω από 10 ώρες τα ερωτήματα για τη διάρκεια αυξάνονται. Θα μπορέσετε να χαλαρώσετε, να κοιμηθείτε, να διασκεδάσετε με κάποιο τρόπο; Όταν φτάσετε θα είστε σε θέση να χαρείτε το υπόλοιπο των διακοπών σας; Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα πιο ασυνήθιστα και μοναδικά για εμάς μέρη είναι τουλάχιστον 6 ώρες μακριά από την πατρίδα μας και αξίζουν πάντα την αναμονή και την ταλαιπωρία. Σίγουρα καμία πτήση οποιασδήποτε διάρκειας δεν είναι ευχάριστη αλλά αυτό δεν πρέπει να σας τρομάζει και να σταθεί εμπόδιο στο ταξίδι σας.

Αναρωτιέστε πως να προετοιμαστείτε για ένα ταξίδι του μέλιτος σε κάποιον αρκετά μακρινό προορισμό αλλά ταυτόχρονα να μην πανικοβληθείτε και να είστε χαλαροί; Συνεχίστε να διαβάζετε αυτό το άρθρο και θα μάθετε όλα τα μυστικά!

 

Προσωπική φροντίδα

Κατά τη διάρκεια της πτήσης το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να τροφοδοτήσετε το σώμα σας με ότι εκείνο χρειάζεται. Νερό, ύπνο και θρεπτικά συστατικά είναι αυτά που έχει πραγματικά ανάγκη, ειδικά τις συγκεκριμένες ώρες. Βέβαια από την αρχή ενός ταξιδιού αλλά και κατά τη διάρκεια αυτού η συνηθισμένη τάση είναι τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που είπαμε προηγουμένως. Κακός ύπνος, λάθος διατροφή, κλπ. κάνουν τον οργανισμό να μην λειτουργεί σωστά με αποτέλεσμα να… “πέφτει”. Γι αυτό λοιπόν θα ήταν καλό να ετοιμάζετε τα απαραίτητα που θα χρειαστείτε από την προηγούμενη μέρα που θα είστε πιο χαλαροί και θα σκέφτεστε καθαρά ώστε την ημέρα της αναχώρησης να είστε προετοιμασμένοι με οτιδήποτε θα σας τονώσει τη διάθεση!

Check in πτήσης

Πλέον οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες επιτρέπουν το check in της πτήσης εντός 24ων ωρών μέσω της εφαρμογής στο Internet. Αυτό σημαίνει ότι σε λίγα μόνο λεπτά έχετε τελειώσει με αυτή την υπόθεση και όταν φτάσετε στο αεροδρόμιο θα είστε άνετοι και χαλαροί!

Άφιξη στο αεροδρόμιο 

Το καλύτερο είναι να φτάσετε στο αεροδρόμιο 3 ώρες νωρίτερα. Πρέπει να είναι αρκετό το διάστημα σε περίπτωση που γίνει κάτι με την πτήση σας ή ακόμη και σε εσάς. Οργανώστε καλά το χρόνο σας ώστε να είστε εντός αυτών των χρονικών πλαισίων διώχνοντας μακριά κάθε άγχος και αγωνία!

Επιλογές φαγητού

Κατά την προετοιμασία των διαφόρων πραγμάτων πριν το ταξίδι σας, ένα από αυτά που πρέπει να ελέγξετε είναι το φαγητό στο αεροπλάνο. Δείτε αν σας καλύπτουν οι επιλογές που υπάρχουν αλλιώς ετοιμάστε κάτι από το σπίτι και τις δικές σας προτιμήσεις. Στην περίπτωση που υπάρχουν διατροφικοί περιορισμοί ή κάποια αλλεργία, μπορείτε να ενημερώσετε τον υπεύθυνο πτήσης ώστε να σας προσφέρουν κάτι διαφορετικό. Προσέξτε μόνο το διάστημα στο οποίο θα το κάνετε. Θα πρέπει να είναι δύο με τρεις μέρες νωρίτερα για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας.

Σετ ύπνου

Όλοι σε κάθε πτήση έχουν ένα κοινό πρόβλημα, το θέμα της ξεκούρασης και του ύπνου. Είναι λοιπόν σημαντικό να δώσετε έμφαση σε αυτό το κομμάτι και να προμηθευτείτε ένα σετ με αντικείμενα που θα σας βοηθήσουν ώστε να μην κουραστείτε πολύ κατά τη διάρκεια ενός μακρινού ταξιδιού. Η υποστήριξη του λαιμού αλλά και της πλάτης είναι τα κύρια που πρέπει να προσέξετε και με αυτό τον τρόπο θα είστε πιο άνετοι. Επίσης η χρήση ωτοασπίδων είναι αρκετά καλή λύση σε περίπτωση που έχετε ιδιαίτερο πρόβλημα με τους τριγύρω θορύβους.

Απολαύστε τον κοινό σας χρόνο

Το ταξίδι με το αεροπλάνο συμπεριλαμβάνεται και αυτό στο μήνα του μέλιτος, οπότε όλα ξεκινούν από εκεί! Είστε μαζί, είστε αγαπημένοι, γιατί λοιπόν να μην το… διασκεδάσετε και μέσα στο αεροπλάνο; Παρακολουθήστε ρομαντικές ταινίες, ακούστε την αγαπημένη σας μουσική ή παίξτε διάφορα παιχνίδια με την τράπουλα. Εκμεταλλευτείτε την κάθε στιγμή που είστε μαζί από τη στιγμή που θα ξεκινήσει αυτό το όμορφο ταξίδι και μην χάσετε ούτε στιγμή! Έτσι θα περάσει πιο γρήγορα ο χρόνος επάνω στο αεροπλάνο και σίγουρα πιο… ευχάριστα!

WeddingPaths team